Benvinguts al nostre blog! Som la Mariona, la Lídia, l'Àstrid i la Judit, unes estudiants d'educació infantil i d'educació primària de la universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i ens proposem introduir-vos en el món de la felicitat!
Per últim només ens cal dir-vos...
HAKUNA MATATA!

martes, 18 de octubre de 2011

I... què és la felicitat?

Molts dies, al llevar-nos, encenem la televisió i veiem algun que altre anunci sense posar-hi gaire atenció... Alguns anuncis ens parlen d’una marca de colònia, altres de la tornada al col·legi i, entre uns i altres, en surt algun on apareix la paraula felicitat. En aquest moment, molts cops, parem l’atenció per saber si ens diu alguna cosa més sobre aquesta paraula, però malauradament, només l’anomenen. És llavors, quan nosaltres comencem a rumiar, i ens plantegem una pregunta molt típica i difícil de contestar. Què és la felicitat? I realment, per cada una de nosaltres, és una cosa diferent però alhora molt semblant. Mentre per alguna de nosaltres serà un estat anímic positiu que genera una sensació de benestar subjectiva (ha de ser subjectiva, si prèviament hem dit que per a cada persona és diferent), per una altra serà l’absència de dolor, patiment angoixa i tristor. Però, per una altra, potser serà tot el contrari d’això, potser serà la presència de dolor reflectit en els altres el que la farà ser feliç, el que la farà sentir-se satisfeta.
A més a més, si ens ho parem a pensar, pot ser la satisfacció que dóna algun fet a una persona, no li donarà aquesta mateixa a una altra. És per això, que aquest moment de felicitat del qual parlem, és un moment molts cops de felicitat interior, de plenitud interior personal teva, amb els demés i amb l’entorn que t’envolta, amb el realment important per a tu; i només per a tu, ja que a l’altre potser aquell fet no l’afecta per a res, ni li dóna cap tipus de felicitat. Per exemple, molts cops, nosaltres amb un simple somriure d’una persona ens sentim omplerts, no desitgem res més del que ja tenim... mentre d’altres, amb un simple somriure, es sentiran deprimits, ja que voldran més. És evident que sempre es vol més, que molts cops no es té suficient i per això les persones no acaben de pronunciar la bonica frase de: “ sóc feliç ” dia a dia... però, realment necessitem tenir tot al nostre abast per sentir-nos feliços? Depèn de la persona, i per tant, retornem al fet de la relativa definició de la felicitat. A més, molts cops, depenent del fet amb què estigui relacionat, el nivell de demanda per part nostre, serà més o menys elevat.
També cal afegir, que no sempre allò que un dia ens va fer feliç, el següent dia també ens ho farà més, ja que, serà que mai us ha passat que allò que un dia us ha fet dibuixar un gran somriure a la vostra cara, l’endemà us ha fet caure alguna que altra llàgrima dels vostres ulls?
Per tant, cal dir, que la felicitat té per a cadascú una definició i una manera de veure’s diferent. Cadascú té una manera diferent de crear i enganxar les peces del seu trencaclosques, peces que parlen de sentiments agradables com l’amor, l’emoció o l’alegria, o d’uns que no ho són tant, com la por, el rancor, la inseguretat... Cadascú, depenent de les seves peces i de la seva forma de col·locar-les i relacionar-les, pot escriure la seva definició de felicitat.
Per últim, ens agradaria invitar-vos a cada un de vosaltres a pensar durant una estona la gran pregunta plantejada al llarg d’aquesta entrada: per a vosaltres, què és la felicitat?



 __________________________________________________________________________________

Imatge extreta de: http://lasfelicidadesdelmundo.blogspot.com/p/about-lfdm.html

Podem trobar encara més informació a: http://psicologia-positiva.com/felicidad.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario