Benvinguts al nostre blog! Som la Mariona, la Lídia, l'Àstrid i la Judit, unes estudiants d'educació infantil i d'educació primària de la universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i ens proposem introduir-vos en el món de la felicitat!
Per últim només ens cal dir-vos...
HAKUNA MATATA!

miércoles, 19 de octubre de 2011

Triar els moments de felicitat... us hi atreviu?

Continua la rutina de cada dia: llevar-se, esmorzar, sentir algun que altre cop la paraula felicitat, anar a l’escola, fer els deures, felicitat per altra banda, sopar, veure la televisió, dormir i deixar-se emportar pels somnis. Al llarg del dia, la paraula felicitat ens va envaint en petits instants, petits moments o anècdotes del dia que ens fan feliç, però que apareixen de sobte, sense que nosaltres tinguem un guió de la vida, on ens digui a quina hora i en quin minut exactes hem d’aconseguir ser una miqueta més feliços del que érem. Per tant, si no tenim un guió amb els moments de felicitat, podem pensar que nosaltres quan volem ser-ho ho som, i quan no volem ser-ho no ho som, i per tant, que som nosaltres qui triem els moments de felicitat. En un món en el que estem, on tothom té la seva opinió, regna la democràcia, i tothom ha de ser respectat i no dictat per algú altre, seria un fet molt normal que puguem triar els moments de felicitat. I veritablement ho és. És un fet molt corrent i real, que una persona sigui feliç quan ella estigui satisfeta, o quan ella hagi aconseguit allò que volia, per tant, esta triant ser feliç per aquell fet, per aquell moment que li dóna la felicitat. Però per altra banda, tenim l’adversari a l’hora de triar els moments de felicitat. I quin és aquest? El fet que mai sabem quan podrà arribar aquest moment!  Per exemple, jo puc dir, el dia que arribi a ser mare, seré molt i molt feliç... En aquest moment, estic triant el meu moment de felicitat, i ja casi que  només pensar-hi aquesta m’envaeix. Però llavors, és quan apareix l’enemic i ens diu, però tu saps si arribaràs a ser mare, o quan ho seràs? Aquest fa que decaiguem, i que no puguem triar exactament quina serà la nostra hora, minut o segon exacte de felicitat, o fins i tot ens fa pensar que potser ni l’aconseguirem, malauradament.
Per tant, afirmar que podem triar els moments de felicitat, és una afirmació una mica relativa que mai es podrà confirmar del tot, ja que sempre ens quedarà aquella petita part de misteri, de no saber quan passarà o quan arribarà el moment desitjat.
I vosaltres, heu triat algun cop el vostre moment de felicitat? O penseu que aquest es pugui triar?

 ___________________________________________________


2 comentarios:

  1. Segons el meu criteri, no crec que es pugui arribar mai a escollir un moment de felicitat, simplement succeeix. simplement arriba un moment en que dius, "Que feliç em sento ara mateix". Ojalà es pugués escollir aquest moment, però no és així, ja que en certs moments ens agradaria ser feliços, pero per certs motius no pot ser així.

    ResponderEliminar
  2. Dia a dia nosaltres mateixeos triem sempre els moments de felicitat. En cada moment del dia fem o intentem fer allò que ens produeix més plaer, més felicitat, ja que les persones sempre evitem els moments de displaer. Per tant, en aquest cas penso que en cada moment triem si realment volem la felicitat o no. Per una altra banda, penso que assolir la felicitat és relativament fàcil perquè quan més la busques, menys la trobes. És tant fàcil com en cada moment del dia, cada acció, cada fet, buscar el costat positiu de tot per molt negatiu que sigui. Parlant seriosament, tot té solució menys la mort així que, per què preocupar-nos? Tot problema per molt gran que sigui té la seva part bona on podrem trobar la felicitat perquè sempre estarem envoltats de familia o d'amics que realment estimem i ens fan feliços. En aquesta vida, les cartes ens vénen donades i som nosaltrs els que juguem la partida i per tant, podem arribar a ser feliços. Així que endavant, carpe diem, busqueu la felicitat en cada moment.

    ResponderEliminar