Benvinguts al nostre blog! Som la Mariona, la Lídia, l'Àstrid i la Judit, unes estudiants d'educació infantil i d'educació primària de la universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i ens proposem introduir-vos en el món de la felicitat!
Per últim només ens cal dir-vos...
HAKUNA MATATA!

lunes, 31 de octubre de 2011

La castanyada!

Gúspires per una banda i per una altra van saltant ràpidament al mig de la plaça del poble, un dia com avui, 31 d’Octubre. I gúspires de què? Us preguntareu alguns despistats. Només cal pensar i recapacitar una mica per saber que estem en una de les èpoques de l’any que ens agrada més al nostre grup, el grup felicitat, i el motiu està relacionat amb aquestes espurnes que veiem saltar animadament. Avui, celebrem la Castanyada! Per tant, el que mengem embolicat amb una petita paperina, son aquestes castanyes, fetes a foc lent a la plaça del poble, una plaça que aquest dia és plena de somriures. Somriures de castanyers i castanyeres, somriures de compradors, somriures de nens al tenir aquell menjar que tant els hi agrada a les seves mans, somriures d’aquells que després de passar fred al llarg del trajecte fins la plaça poden sentir l’escalfor de les castanyes a les seves mans… Somriures barrejats amb les guspires lluents per totes bandes. Somriures i rialles que mostren l’estat de les persones, l’estat de felicitat. Felicitat per poder aconseguir allò que volen dia a dia, ni que sigui una paperineta de castanyes, ja que hi ha persones que ni això es poden permetre. Felicitat també per poder-les portar cap a casa, i un cop allí, al voltant de la vora del foc, reunir-s’hi tota la família, parlar, riure, badallar, cantar alguna que altre cançó que la castanyera ha ensenyat a molts nens a l’escola, com la de: “quan ve el temps de menjar castanyes, la castanyera, la castanyera...”, que, qui no l’ha sentida mai??! I sentir-nos feliços, feliços de poder estar tots reunits en aquell moment. Tots reunits menys les àvies i algun que altre nét, que estant donant el toc final per aconseguir la felicitat dels més petits de la casa, d’aquells que les castanyes, el fum i les espurnes que aquestes provoquen els fan una mica de por… I què serà, això que els hi agrada tant?? Els panellets!! Siguin del que siguin, volen ràpidament quan es treuen del forn! A partir de llavors, ja no falta res més per passar aquest dia. Tenim bona companyia, les castanyes, els panellets, i els mils de somriures de felicitat que ballen al nostre voltant. Només caldria afegir-hi, els amics; invitar-los a gaudir una mica més amb nosaltres, i a omplir-nos, a sentir-nos satisfets de poder fer tot allò que fem en aquest dia tant especial. Feliços per poder celebrar-lo com cal, amb els nostres, amb aquells que fan que aquest camí no s’acabi mai, que el dibuix que es fa cada dia en els nostres llavis no s’esborri...
Ens agradaria, ja que és un dia tant especial, celebrat per la majoria de gent del nostre voltant, posar-vos una de les cançons típiques de la castanyada, i fins i tot.. pels que teniu petits a casa, algun que altre joc relacionat amb aquest dia per a ells, que els farà aprendre, divertir-se, i com no... treure’ls-hi rialles, fer-los FELIÇOS. 


                                  La cançó de la castanyera.


Un dibuix per tal que els més petits uneixin els punts i descobreixin què hi ha darrere d'aquests!
_______________________________________________________________________


No hay comentarios:

Publicar un comentario